Tietoa ja toimintaa ikäihmisille

Lähitori Iso-Heikki

Lähitori toimii 60+ vuotiaiden turkulaisten kohtaamispaikkana, jonne voi tulla joko piipahtamaan ja vaihtamaan kuulumisia tai osallistumaan viikoittain vaihtuvaan ohjelmaan. Luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa arkeen sekä hyvinvointiin liittyen. Toiminta on maksutonta. Tutustu tästä toimintaa esittelevään videoon! 

Lähitori on avoinna torstai-iltapäivisin klo 13-16. Toiminta on joulutauolla ja jatkuu 18.1.2018. Toiminta tapahtuu Palvelutalo Iso-Heikissä, osoitteessa Revontulenkatu 4, Turku. Samoissa tiloissa toimii myös Ravintola Heikki, joten samalla käynnillä voit ravita halutessasi mielen lisäksi myös kehoa.

Iltapäivien aiheet vaihtelevat viikoittain eri teemojen mukaan. Keväällä luvassa asiaa mm. kulttuuriin, liikuntaan, ikäihmisiin kohdistuviin huijauksiin, yksinäisyyteen ja jalkojen hoitoon liittyen. Ajatuksena on, että mahdollisimman moni löytäisi ohjelmasta jotakin itseään kiinnostavaa.

Viikoittain ohjelmassa on suuren suosion saanut tuolijumppa torstaisin klo 15. Laura-vapaaehtoisemme vetämässä jumpassa kukin tekee harjoituksia omien mahdollisuuksiensa mukaan, mutta hyvä mieli on varmasti luvassa kaikille. 

Myös kaupungin ikäihmisten palveluohjaaja on tavattavissa viikoittain torstaisin klo 13.30-15.00. Ohjausta ja neuvontaa on saatavilla siis paitsi Palvelutori Poijussa myös Lähitorilla.

Tutustu alla olevasta kalenterista päiväkohtaisiin ohjelmiin. Niistä selviävät mm. tietoiskujen ja muiden ohjelmien tarkemmat kellonajat, joiden perusteella voit suunnitella, milloin haluat olla paikalla.

Katso tapahtumat

Neuvontavideot

Miten toimia hätätilanteissa? Voiko Kela-asioita hoitaa internetissäkin? Miten verenpaine ja verensokeri mitataan? Entä miten ne Facebook ja Skype oikein toimivat? Näihin ja moniin muihin arjen asioihin löytyy vinkkejä ja neuvoja maksuttomista videoista, joita on kerätty seuraaviin koosteisiin.

NeuvontavideotVideor med råd och tipsViittomakieliset neuvontavideot

För dig senior i Åbo

I Åbo finns det rikligt med aktiviteter för seniorer, t.ex. olika slags grupper, träffar, vänverksamhet och rådgivning om olika teman.

I denna broschyr har vi samlat in kontaktuppgifter och exempel på olika aktiviteter som riktar sig speciellt till Åbobor över 60 år. Bekanta dig med innehållet och delta i stadens, föreningarnas och församlingens aktiviteter!

Broschyren är gjord inom Åbo Stadsmissions projekt ”Asiakkaan polku” tillsammans med de aktörer som är med i broschyren. Projektet finansieras av STEA (Social- och hälsoorganisationernas understödscentral).

Ladda broschyren

Tapahtumat

25tam13:00- 16:00Lähitori Iso-Heikissä iloa ja virkistystä liikunnasta!