Skip to main content

60+

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. A small river named Duden.

LÄHITORI ISO-HEIKKI, tietoa ja toimintaa ikäihmisille

Lähitori toimii 60+ vuotiaiden turkulaisten kohtaamispaikkana, jonne voi tulla joko piipahtamaan ja vaihtamaan kuulumisia tai osallistumaan viikoittain vaihtuvaan ohjelmaan. Luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa arkeen sekä hyvinvointiin liittyen. Toiminta on maksutonta.

Lähitori on avoinna torstai-iltapäivisin klo 13-16. Syyskaudella toimintaa on 7.9.-30.11.2017. Toiminta tapahtuu Palvelutalo Iso-Heikissä, Revontulenkatu 4, Turku. Samoissa tiloissa toimii myös ravintola, joten Lähitorikäynnillä voit ravita halutessasi mielen lisäksi myös kehoa.

Iltapäivien aiheet vaihtelevat viikoittain eri teemojen mukaan. Syksyllä luvassa on mm. muistiin, vapaaehtoistoimintaan, kuntoutukseen ja kodin turvallisuuteen liittyviä teemoja. Ja syyskauden avajaisia vietetään tanssin merkeissä! Ajatuksena on, että mahdollisimman moni löytäisi ohjelmasta jotakin itseään kiinnostavaa.

Viikoittain ohjelmassa on suuren suosion saanut tuolijumppa klo 15. Laura-vapaaehtoisemme vetämässä jumpassa kukin tekee harjoituksia omien mahdollisuuksiensa mukaan, mutta hyvä mieli on varmasti luvassa kaikille. 

Myös kaupungin ikäihmisten palveluohjaaja on tavattavissa viikoittain klo 13.30-15. Ohjausta ja neuvontaa on saatavilla siis paitsi Palvelutori Poijussa myös Lähitorilla.

Tutustu alla olevasta kalenterista päiväkohtaisiin ohjelmiin. Niistä selviävät mm. tietoiskujen ja muiden ohjelmien tarkemmat kellonajat, joiden perusteella voit suunnitella, milloin haluat olla paikalla.

Lue seuraava artikkeli

NEUVONTAVIDEOISTA VINKKEJÄ ARKEEN

Kaipaatko vinkkejä kodinhoitoon? Vai haluaisitko oppia tekemään uusia asioita tietokoneellasi? Esimerkiksi hoitamaan veroilmoituksen tai Kela-asioita internetissä? Tai kenties mietit, miten ensiapua annettiinkaan eri tilanteissa? Näihin ja moniin muihin arkisiin asioihin löydät vinkkejä maksuttomista neuvontavideokoosteista, joita on nyt koottu ”yksiin kansiin”!

Videot on lajiteltu kielen ja teemojen mukaan. Teemoja ovat mm. kansalaistaidot, kodinhoito, raha- ja muut talousasiat, omasta terveydestä huolehtiminen, apuvälineet, omaishoitajuus sekä tietotekniikka.

Lisäksi olemme tehneet kolme videota, joiden aiheet pohjautuvat turkulaisilta 60+ vuotiailta kerättyihin toiveisiin. Tutustu siis näihin videoihin sekä suomen- ja ruotsinkielisiin videokoosteisiin alla näkyvistä linkeistä.

Lue seuraava artikkeli

Senioripysäkki tarjoaa ryhmä- ja yksilömuotoista tukea 60+ -vuotiaille vaikeissa elämäntilanteissa.

Keskusteluryhmissä käydään läpi elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen, luopumisiin ja ikääntymiseen liittyviä asioita.  Ryhmät ovat luottamuksellisia, ammatillisesti ohjattuja pienryhmiä. Ryhmät kokoontuvat 15 kertaa, 1Xviikossa, 1.5 tuntia kerrallaan.

Ryhmiä kootessa otetaan huomioon

  • ryhmäläiset eivät ole entuudestaan tuttuja keskenään vaan tarkoituksena on, että ryhmästä saa itselle uusia ystäviä
  • ryhmässä on mahdollisuus saada vertaistukea ja vertaisymmärrystä toisilta ryhmäläisiltä
  • ryhmäläiset ovat pääsääntöisesti saman ikäisiä

Yksilömuotoisen tuen kautta voi saada itselleen oman tukihenkilön. Tukihenkilö on luotettava vapaaehtoinen, jonka apu voi olla keskustelua mieltä painavista asioista tai konkreettista yhdessä tekemistä/liikkumista.

Tuen tarvitsija ja tukihenkilö tapaavat toisiaan viikon tai kahden viikon välein heidän yhdessä sopimanaan aikana ja paikassa. Tapaamisten sisältö ja kesto riippuvat tuen tarvitsijan tilanteesta sekä hänen yksilöllisistä tarpeistaan. Tukisuhde on määräaikainen(max. 1 vuosi) ja tavoitteellinen.

Senioripysäkillä otetaan myös 60 vuotta täyttäneiden parisuhteet huomioon. Pariskunnan on mahdollista osallistua Tahdolla ja Taidolla parisuhdekurssille tai paritapaamisiin.

Toimintamme on asiakkaille maksutonta.

Ota yhteyttä, niin mietitään lisäisikö Senioripysäkin tarjoama tuki sinun hyvinvointiasi. Meihin voit olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai jätä yhteystietosi, niin me otamme sinuun yhteyttä.