Skip to main content

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta? Keskustele chatissä vapaaehtoisten tukihenkilöiden ja koutsien kanssa heidän kokemuksistaan!

05syys15:0018:00Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta? Keskustele chatissä vapaaehtoisten tukihenkilöiden ja koutsien kanssa heidän kokemuksistaan!

Tapahtuman tiedot

Tule keskustelemaan chatiin vapaaehtoistoiminnasta todellisten asiantuntijoiden eli nuorille aikuisille tukihenkilöinä ja koutseina toimivien vapaaehtoisten kanssa! Chat löytyy osoitteesta www.tukenasi.fi, ja kysymyksiin on vastaamassa myös Turun Kaupunkilähetys ry:n työntekijöitä.

TUAS – Nuorten asumisen toiminta tukee itsenäistä elämää aloittavia nuoria tarjoamalla heille tukea monenlaisiin itsenäistymiseen ja yksin asumisen opetteluun liittyvissä asioissa.

Oma Koutsi -toiminnan avulla nuoria puolestaan tuetaan opiskeluun ja työllistymiseen liittyvissä haasteissa.

Toiminnan ydin on yhdistyksen työntekijöiden ja koulutettujen vapaaehtoisten tiivis yhteistyö, millä varmistetaan jokaiselle nuorelle juuri hänen tarpeisiinsa vastaava tavoitteellinen tuki: ”Mä kaipasin just sitä ulkopuolista aikuista ihmistä kenelle voi niinku avata maailmansa niin sanotusti.”

Osa nuorista tarvitsee tsemppausta vain muutamaksi kuukaudeksi esimerkiksi opiskelujen loppuun saattamiseksi. Osa puolestaan hyötyy hieman pidempään kestävästä tukisuhteesta, jossa harjoitellaan itsenäiseen asumiseen liittyviä asioita. Nuorten lisäksi myös vapaaehtoiset saavat uutta oppia ja kokemuksia: Ennen kaikkea olen oppinut sen, kuinka iso asia on, että on kavereita ja läheisiä. Ja kuinka pieni mutta tärkeä tämä panos on, minkä täältä voi saada. Se voi auttaa juuri sen verran, että asiat lähtevät menemään oikeaan suuntaan.”

Seuraavat vapaaehtoisten tukihenkilöiden ja koutsien koulutukset järjestetään syys-lokakuussa, ja ilmoittautuminen kursseille on käynnissä parhaillaan. Chat-keskusteluissa vapaaehtoiset toivovat omien kokemustensa innoittavan uusia ihmisiä mukaan toimintaan, jolla voi olla merkittävä vaikutus nuoren tulevaisuuteen: ”Ei voi koskaan jälkeenpäin tietää et kuin paljon ihminen on vaikuttanu suhun. Mutta uskon et tukihenkilöni on kuitenkin vaikuttanu tosi paljon. Hän on ollut tärkee.”

Näytä enemmän

Aika

(Torstai) 15:00 - 18:00