Skip to main content
Vapaaehtoiseksi 60+ toimintaan

Mitä vapaaehtoistyö on minulle antanut?

Kirjoittaja 15.8.201724 tammikuun, 2023Ei kommentteja

Mitä vapaaehtoistyö on minulle antanut?

Kun jäin eläkkeelle ensimmäinen vuosi kului kuin siivillä ja vain nautin olostani ja varsinkin pitkistä rauhallisista aamuista, ilman kiirettä mihinkään.

Kerran silmiini osui sähköposti PAM:ilta, jonka olin jostain syystä säästänyt. Siinä kerrottiin IKÄTUKI-projektista, joka tarvitsi 60+ tukihenkilöitä. Kiinnostuin asiasta lähemmin ja soitin Ikätukeen ja sovin haastatteluajan. Asia eteni ripeästi ja innostuin lisää asiasta.

Vapaaehtoisten kurssi oli erittäin antoisa. Asioita käsiteltiin esimerkein ja muutenkin mukavalla tavalla, joten mielenkiinto säilyi koko kurssin ajan ja aina odotin jo seuraavaa kurssi-iltaa.  Vaikeitakin asioita käytiin läpi ja välillä palasin myös omiin vanhoihin ikäviinkin tapahtumiin. Se tuntui kuitenkin oikealta ja kotiin mennessä oli kevyt ja hyvä olo. Totesin, että minulla on kokemusteni ansiosta jotain annettavaa muillekin ja voin kääntää ne voimavaraksi.

Kurssi on hyvä ja antoisa vaikka ei myöhemmin haluaisikaan ryhtyä tukityöhön.    Meillä oli hyvä yhteishenki ja hauskaa keskenämme.  Siihen vaikuttivat suurelta osin mahtavat ohjaajamme. Ilta kului aina kuin siivillä.

Itse vapaaehtoistyö on antanut minulle paljon: merkitystä päiviini ja viikkoihin, uusia hyviä ystäviä, mukavan yhteisön työyhteisön sijaan, merkityksellisen ihmis-suhteen tuettavan kanssa, iloa siitä että voin olla avuksi ,mielenkiintoisia koulutuspäiviä ja uuden oivaltamista, uusia haasteita, itsetuntemusta, sekä  virkistystä mm. konsertin tai  muun yhteisen tapahtuman muodossa.

Vaikka teen tätä vapaaehtoistyötä, en silti ole joutunut luopumaan mistään muusta minulle tärkeästä harrastuksesta. Aikaa jää kyllä lapsenlapsille, liikunnalle ja lukemiselle ym.

Joku sanoi minulle, että miten sinä jaksat tehdä tätä? Jaksan, koska tämä ei ole minulle työtä, eikä pakollista. Voin lopettaa, jos siltä tuntuu tai pitää taukoa ja hengähtää. En ole päivittäin mihinkään aikatauluihin sidoksissa, ainoastaan tuettavan kanssa sovitaan treffit yhdessä.  Säännölliset tapaamiset Ikätuessa ja mm. työnohjaukset ovat mukavia ja virkistäviä ja antavat taas miettimistä. Ja sehän on aivoille vain hyväksi!

Hannele Saario-tukihenkilö Senioripysäkillä