Tietoa ja toimintaa ikäihmisille

Lähitori Iso-Heikki

Lähitori toimii 60+ vuotiaiden turkulaisten kohtaamispaikkana, jonne voi tulla joko piipahtamaan ja vaihtamaan kuulumisia tai osallistumaan viikoittain vaihtuvaan ohjelmaan. Luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa arkeen sekä hyvinvointiin liittyen. Toiminta on maksutonta. Tutustu tästä toimintaa esittelevään videoon! 

Lähitori-toimintaa järjestetään torstaisin klo 13-16. Lisäksi kaikille 60+ vuotiaille avointa toimintaa on myös joinakin muinakin päivinä eli kannattaa seurata tapahtumakalenteria. Toiminta tapahtuu Palvelutalo Iso-Heikissä osoitteessa Revontulenkatu 4, Turku (bussit 32 ja 42 pysähtyvät palvelutalon kohdalla Kanslerintiellä). Samoissa tiloissa toimii myös Ravintola Heikki, joten samalla käynnillä voit ravita halutessasi mielen lisäksi myös kehoa.

Iltapäivien aiheet vaihtelevat viikoittain eri teemojen mukaan. Syksyllä on luvassa asiaa mm. terveyttä tukevasta ravitsemuksesta, testamentista ja edunvalvontavaltuutuksesta, nivelrikoista, kuulosta, Omakanta-palvelusta, älylaitteista, perhehoidosta ja Biopankista. Ajatuksena on, että mahdollisimman moni löytäisi ohjelmasta jotakin itseään kiinnostavaa.

Syksyllä keskitytään myös ikäihmisten lihasvoimaharjoitteluun. Saija Kultala Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta antaa ohjausta maanantaina 14.10. klo 14.30-16 ja maanantaina 11.11. klo 14.30. Torstaina 17.10. hän on Lähitorilla paikalla sekä luennoimassa että antamassa ohjausta.

Suuren suosion saanut tuolijumppa on ohjelmassa aina klo 15. Laura-vapaaehtoisemme vetämässä jumpassa kukin tekee harjoituksia omien mahdollisuuksiensa mukaan ja kaikille on luvassa hyvä mieli. 

Kaupungin ikäihmisten palveluohjaaja on tavattavissa jokaisella kerralla klo 13.30-15. Ohjausta ja neuvontaa on saatavilla siis Palvelutori Poijun lisäksi myös Lähitorilla.

Tutustu alla olevasta kalenterista päiväkohtaisiin ohjelmiin. Niistä selviävät mm. tarkemmat kellonajat, joiden perusteella voit suunnitella, milloin haluat olla paikalla.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet tukee Lähitori-toimintaa avustuksella.

Katso tapahtumat

Neuvontavideot

Miten toimia hätätilanteissa? Voiko Kela-asioita hoitaa internetissäkin? Miten verenpaine ja verensokeri mitataan? Entä miten ne Facebook ja Skype oikein toimivat? Näihin ja moniin muihin arjen asioihin löytyy vinkkejä ja neuvoja maksuttomista videoista, joita on kerätty seuraaviin koosteisiin.

NeuvontavideotVideor med råd och tipsViittomakieliset neuvontavideot

För dig senior i Åbo

I Åbo finns det rikligt med aktiviteter för seniorer, t.ex. olika slags grupper, träffar, vänverksamhet och rådgivning om olika teman.

I denna broschyr har vi samlat in kontaktuppgifter och exempel på olika aktiviteter som riktar sig speciellt till Åbobor över 60 år. Bekanta dig med innehållet och delta i stadens, föreningarnas och församlingens aktiviteter!

Broschyren är gjord inom Åbo Stadsmissions projekt ”Asiakkaan polku” tillsammans med de aktörer som är med i broschyren. Projektet finansieras av STEA (Social- och hälsoorganisationernas understödscentral).

Ladda broschyren

Tapahtumat

26syys13:00- 16:00Lähitori Iso-Heikissä teemoina Testamentti, Edunvalvontavaltuutus ja Oikeusaputoimiston palvelut