Vapaaehtoistyö on toimintamme kulmakivi. Arvostamme tavallisten ihmisten kokemusta ja kykyä olla tukena elämän vaikeissa käännekohdissa. Uskomme että vapaaehtoisen tuki on jotain erityistä, sellaista kohtaamista ja arjessa vaikuttamista, mitä parhainkaan ammattilainen ei voi korvata.

Vapaaehtoistoiminnassamme saat hyvän peruskoulutuksen sekä runsaasti tukea ja ohjusta matkan varrella. Olemme paikallinen toimija ja meillä on pitkät perinteet vapaaehtoistoiminnan organisoinnista Turun alueella. Toimimme Turun lisäksi mm. Liedossa, Kaarinassa, Raisiossa ja Naantalissa.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi. Sinua tarvitaan!

Juuri nyt etsimme vapaaehtoisia erityisesti nuorten aikuisten tueksi. Vapaaehtoisena koutsina voit tukea opiskelevaa tai työtöntä nuorta ja vauhdittaa siirtymää kohti työelämää. TUASin tukihenkilönä annat aikuisen arkista tukea itsenäistymisen haasteet kohtaavalle nuorelle. Molemmissa vapaaehtoistoiminnan muodoissa tärkeintä on tavallisen ihmisen läsnäolo nuoren arjessa sekä usko nuoreen ja tämän mahdollisuuksiin selviytyä ja päästä eteenpäin elämän haasteista huolimatta.

Senioripysäkillä korostuu vertaistuki ja useimmat vapaaehtoiset ovat itsekin yli 60-vuotiaita. Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit auttaa vaikeissa elämänmuutostilanteissa, esimerkiksi leskeksi jäämisen jälkeen. Tukihenkilötoiminnan lisäksi Senioripysäkillä on mahdollisuus toimia myös vapaaehtoisena ryhmänohjaajana. Voit toimia vapaaehtoisena myös palvelutalo Iso-Heikissä tuoden iloa asukkaille. Palvelutalolla asukkaat kaipaavat ulkoiluapua, virkistystä ja juttuseuraa. Senioripysäkin vapaaehtoisena voitkin hyödyntää omaa osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi monipuolisesti.

Vapaaehtoistyö on antoisa tapa oppia uutta, saada ystäviä ja muuttaa maailmaa!

Tarinat-sivulle olemme koonneet vapaaehtoisten ja asiakkaiden kokemuksia toiminnassamme.