Koutsiksi työelämään siirtyvälle

Oma koutsi

– vapaaehtoisena tukena kohti tutkintoa, työelämää ja tulevaisuutta

Oma Koutsi on vapaaehtoinen, joka auttaa nuorta opintoihin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Tapaamisissa harjoitellaan työnhakua, opiskelutaitoja, arjenhallintaa, virallisten asioiden hoitamista ja sosiaalisia taitoja. Vapaaehtoisella koutsilla on aikaa keskustella tulevaisuudesta, unelmista, peloista, vahvuuksista ja muista mieltä askarruttavista asioista. Koutsi on kannustava aikuinen, joka uskoo nuoren mahdollisuuksiin ja potkaisee sopivassa kohdassa takamukselle!

Seuraava vapaaehtoisten koulutus alkaa syyskuussa 2019.  Ilmoittaudu mukaan jo nyt!

Jatka lukemista

Koutsattavat nuoret aikuiset ovat 17-29v työttömiä ja opiskelijoita. Tapaamisissa otetaan pieniä käytännön askeleita kohti nuoren unelmia työstä ja ammatista. Vapaaehtoisen tuella voidaan tehdä työhakemuksia, harjoitella työhaastattelua, etsiä opiskelupaikkaa, hoitaa asioita työkkärissä, tutustua harrastuksiin, vierailla työpajalla, opetella tekemään läksyjä, aikatauluttaa opintoja jne. Keskusteluissa etsitään onnistumisia, nuoren vahvuuksia, hyvän arjen aineksia ja vaihtoehtoisia polkuja tavoitteisiin. Koutsi tapaa nuorta noin kerran viikossa ja on lisäksi yhteyksissä vaikkapa whatsappin välityksellä.  Koutsaus kestää tavoitteista riippuen 3-18 kk.

Toivomme että olet luotettava ja tasapainoinen aikuinen. Pystyt sitoutumaan nuoren tapaamisiin ja olemaan kiinnostunut hänen elämästään. Koutsauksessa tärkeää on nuoren onnistumisten ja vahvuuksien huomioiminen. Koutsina voit antaa omaa työelämäosaamistasi ja verkostojasi nuoren käyttöön. Koulutamme kaikki vapaaehtoiset ja tarjoamme säännöllistä ammatillista ohjausta. Porukassamme jokaisen erityistä asiantuntemusta arvostetaan ja hyödynnetään.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin kerromme sinulle lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksista yhdistyksessämme ja kutsumme tutustumaan toimintaan!


Mistä vapaaehtoistyön muodoista olet kiinnostunut? Voit valita yhden tai useamman:

Kaisa Orblin

Puh. 040 8677884
Email: kaisa.orblin@tukenasi.fi

Tarinoita elävästä elämästä

31.1.2019

Lempeän päättäväistä ohjausta

21.1.2019

Tönäisy oikeaan suuntaan

15.1.2018

Ikioma koutsi tsemppaa eteenpäin

15.8.2017

Oma osaaminen ja verkostot uuteen käyttöön