Skip to main content

Koutsiksi työelämään siirtyvälle

Oma koutsi

– vapaaehtoistyöllä tuet nuorta kohti tutkintoa, työelämää ja tulevaisuutta

Oma Koutsi on vapaaehtoinen, joka auttaa nuorta opintoihin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Tapaamisissa harjoitellaan käytännössä työnhakua, opiskelutaitoja, arjenhallintaa, virallisten asioiden hoitamista ja sosiaalisia taitoja. Vapaaehtoisella koutsilla on aikaa keskustella tulevaisuudesta, unelmista, peloista, vahvuuksista ja muista mieltä askarruttavista asioista. Koutsi on kannustava aikuinen, joka uskoo nuoren mahdollisuuksiin ja potkaisee sopivassa kohdassa takamukselle!

Sinun apuasi tarvitaan! Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistyöhön tai soita niin jutellaan lisää puh. 040 867 7884 / Kaisa

Jatka lukemista

Vapaaehtoinen koutsi auttaa nuorta löytämään vahvuuksia ja onnistumisia

Koutsattavat nuoret aikuiset ovat 17-29v työttömiä ja opiskelijoita. Koutsi tapaa nuorta noin kerran viikossa ja on lisäksi yhteyksissä vaikkapa whatsappin välityksellä.  Koutsaus kestää tavoitteista riippuen 3-18 kk.

Tapaamisissa otetaan pieniä käytännön askeleita kohti nuoren unelmia työstä ja ammatista. Vapaaehtoisen kanssa yhdessä voidaan tehdä työhakemuksia, harjoitella työhaastattelua, etsiä uutta opiskelupaikkaa, aikatauluttaa opintoja, valmistautua tentteihin, hahmotella gradun rakennetta, etsiä työharjoittelupaikkaa, tutustua harrastuksiin, vierailla työpajalla, opetella tekemään läksyjä jne.

Keskusteluissa etsitään onnistumisia, nuoren vahvuuksia, hyvän arjen aineksia ja vaihtoehtoisia polkuja tavoitteisiin.

Toivomme että olet luotettava ja tasapainoinen aikuinen. Pystyt sitoutumaan nuoren tapaamisiin ja olemaan kiinnostunut hänen elämästään. Koutsauksessa tärkeää on nuoren onnistumisten ja vahvuuksien huomioiminen. Koutsina voit antaa omaa työelämäosaamistasi ja verkostojasi nuoren käyttöön.

Koulutamme kaikki vapaaehtoiset ja tarjoamme säännöllistä ammatillista ohjausta. Meille on tärkeää että vapaaehtoinen ei koskaan jää yksin ja saa myös säännöllisesti palautetta ja kiitosta työstään. Porukassamme jokaisen erityistä asiantuntemusta arvostetaan ja hyödynnetään. Vapaaehtoistyö antaa paljon myös tekijälleen! Haluatko liittyä joukkoon?

Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä

  Jätä yhteystietosi niin kerromme sinulle lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksista yhdistyksessämme ja kutsumme tutustumaan toimintaan!


  Mistä vapaaehtoistyön muodoista olet kiinnostunut? Voit valita yhden tai useamman:

  Kaisa Orblin

  Puh. 040 8677884
  Email: kaisa.orblin@tukenasi.fi

  Tarinoita elävästä elämästä

  16.4.2024

  Vapaaehtoistyö osana opintoja

  21.6.2023

  Kipinää opiskeluun – opintopiirissä omien opintojensa kanssa ei jää yksin

  7.2.2022

  Oma koutsi Anni Mäkäräisen arki täyttyy nuorten auttamisesta, eikä hän aio sitä lopettaakaan

  24.1.2022

  Ruuhkavuodet ja vapaaehtoistyö – Ei lainkaan mahdoton yhtälö