Koutsiksi työelämään siirtyvälle

Oma koutsi

– vapaaehtoisena tuet nuorta kohti tutkintoa, työelämää ja tulevaisuutta

Oma Koutsi on vapaaehtoinen, joka auttaa nuorta opintoihin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Tapaamisissa harjoitellaan työnhakua, opiskelutaitoja, arjenhallintaa, virallisten asioiden hoitamista ja sosiaalisia taitoja. Vapaaehtoisella koutsilla on aikaa keskustella tulevaisuudesta, unelmista, peloista, vahvuuksista ja muista mieltä askarruttavista asioista. Koutsi on kannustava aikuinen, joka uskoo nuoren mahdollisuuksiin ja potkaisee sopivassa kohdassa takamukselle!

Kiinnostuitko? Soita niin jutellaan lisää puh. 040 867 7884 / Kaisa

Jatka lukemista

Vapaaehtoinen koutsi auttaa nuorta löytämään vahvuuksia ja onnistumisia

Koutsattavat nuoret aikuiset ovat 17-29v työttömiä ja opiskelijoita. Tapaamisissa otetaan pieniä käytännön askeleita kohti nuoren unelmia työstä ja ammatista. Vapaaehtoisen tuella voidaan tehdä työhakemuksia, harjoitella työhaastattelua, etsiä uutta opiskelupaikkaa, aikatauluttaa opintoja, valmistautua tentteihin, hahmotella gradun rakennetta, etsiä harjoittelupaikkaa, tutustua harrastuksiin, vierailla työpajalla, opetella tekemään läksyjä jne.

Keskusteluissa etsitään onnistumisia, nuoren vahvuuksia, hyvän arjen aineksia ja vaihtoehtoisia polkuja tavoitteisiin. Koutsi tapaa nuorta noin kerran viikossa ja on lisäksi yhteyksissä vaikkapa whatsappin välityksellä.  Koutsaus kestää tavoitteista riippuen 3-18 kk.

Toivomme että olet luotettava ja tasapainoinen aikuinen. Pystyt sitoutumaan nuoren tapaamisiin ja olemaan kiinnostunut hänen elämästään. Koutsauksessa tärkeää on nuoren onnistumisten ja vahvuuksien huomioiminen. Koutsina voit antaa omaa työelämäosaamistasi ja verkostojasi nuoren käyttöön. Koulutamme kaikki vapaaehtoiset ja tarjoamme säännöllistä ammatillista ohjausta. Porukassamme jokaisen erityistä asiantuntemusta arvostetaan ja hyödynnetään.

Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä

  Jätä yhteystietosi niin kerromme sinulle lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksista yhdistyksessämme ja kutsumme tutustumaan toimintaan!


  Mistä vapaaehtoistyön muodoista olet kiinnostunut? Voit valita yhden tai useamman:

  Kaisa Orblin

  Puh. 040 8677884
  Email: kaisa.orblin@tukenasi.fi

  Tarinoita elävästä elämästä

  21.1.2021

  Koutsin kanssa työnhakuahdistus katoaa

  21.8.2020

  Blogi: Auttaminen vastaa myös vapaaehtoisen tarpeisiin

  31.3.2020

  Blogi: Näkökulmaa muuttamalla nopeita ratkaisuja ja rahoituksen hakua – Koronakriisi vauhdittaa EtäKoutsauksen tarvetta

  9.12.2019

  Oma Koutsi ei jätä nuorta pulaan! Turun Osuuskauppa lahjoittaa joulutervehdysrahoista 5000 € nuorten aikuisten opiskelu- ja työelämätaitojen tukemiseen