Tietoa ja toimintaa senioreille

Lähitori Iso-Heikki

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi toiminta peruttiin loppukeväältä. Lähitorin on tarkoitus jatkua jälleen syyskuussa, mikäli tilanne sen sallii. Lähitori toimii yli 60-vuotiaiden turkulaisten kohtaamispaikkana torstaisin klo 13-16 Palvelutalo Iso-Heikissä (Revontulenkatu 4, Turku. Bussit 32 ja 42 pysähtyvät palvelutalon kohdalla Kanslerintiellä). Samoissa tiloissa toimii Ravintola Heikki, joten ruokailukin onnistuu. Kaikille avointa toimintaa on toisinaan muinakin päivinä eli kannattaa seurata tapahtumakalenteria.

Lähitorilla voi osallistua viikoittain vaihtuvaan ohjelmaan ja vaihtaa kuulumisia muiden senioreiden kanssa. Luvassa on monenlaista ikääntyneitä koskevaa tietoa ja toimintaa arkeen sekä hyvinvointiin liittyen. Alkuvuonna on luvassa asiaa mm. lisäravinteista, kuljetuspalveluista ja mielenhyvinvoinnista.
Tutustu tästä toimintaa esittelevään videoon!
Lue videon tekstivastine tästä.

Tuolijumppa on ohjelmassa aina klo 15. Laura-vapaaehtoisemme jumpassa kukin tekee harjoituksia omien mahdollisuuksiensa mukaan ja kaikille on luvassa hyvä mieli. 

Kaupungin ikäihmisten palveluohjaaja on tavattavissa jokaisella kerralla klo 13.30-15. Ohjausta ja neuvontaa on saatavilla siis Palvelutori Poijun lisäksi myös Lähitorilla.

Tutustu alla olevasta kalenterista päiväkohtaisiin ohjelmiin. Niistä selviävät mm. tarkemmat kellonajat, joiden perusteella voit suunnitella, milloin haluat olla paikalla.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet tukee Lähitori-toimintaa avustuksella. Toiminta on maksutonta ja siihen osallistutaan omalla vastuulla.

Katso tapahtumat

Neuvontavideot

Miten toimia hätätilanteissa? Voiko Kela-asioita hoitaa internetissäkin? Miten verenpaine ja verensokeri mitataan? Entä miten ne Facebook ja Skype oikein toimivat? Näihin ja moniin muihin arjen asioihin löytyy vinkkejä ja neuvoja maksuttomista videoista, joita on kerätty seuraaviin koosteisiin.

NeuvontavideotVideor med råd och tipsViittomakieliset neuvontavideot

För dig senior i Åbo

I Åbo finns det rikligt med aktiviteter för seniorer, t.ex. olika slags grupper, träffar, vänverksamhet och rådgivning om olika teman.

I denna broschyr har vi samlat in kontaktuppgifter och exempel på olika aktiviteter som riktar sig speciellt till Åbobor över 60 år. Bekanta dig med innehållet och delta i stadens, föreningarnas och församlingens aktiviteter!

Broschyren är gjord inom Åbo Stadsmissions projekt ”Asiakkaan polku” tillsammans med de aktörer som är med i broschyren. Projektet finansieras av STEA (Social- och hälsoorganisationernas understödscentral).

Ladda broschyren