Skip to main content

Tukea työelämään ja opiskeluun

Oma Koutsi auttaa nuorta työelämä- ja opiskeluasioissa

Oma Koutsin vapaaehtoiset auttavat 17-29v nuoria aikuisia työelämä- ja opiskeluasioissa.  Jokaisen nuoren kanssa asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet, joiden saavuttamisessa vapaaehtoinen koutsi auttaa harjoitellen työelämässä tarvittavia taitoja, nostaen esiin nuoren osaamista sekä vahvistaen luottamusta tulevaisuuteen. Tuki on konkreettista yhdessä tekemistä ja uusien asioiden oppimista, luotettavan aikuisen tukea, tsemppausta ja uskoa nuoren osaamiseen.

Jatka lukemista

Koutsin kanssa löydetään unelmat ja hyvän arjen ainekset

Tavoitteena koutsauksessa voi olla esimerkiksi valmistuminen, ensimmäisen työpaikan löytäminen, uuden opiskelulinjan aloittaminen tai siirtyminen sairaslomalta työtoimintaan. Käytännössä koutsaus voi olla sitä, että tehdään yhdessä työhakemuksia, harjoitellaan työhaastattelua varten, etsitään opiskeluvaihtoehtoja, käydään tutustumassa palveluihin, soitellaan työpäivän jälkeen ja jutellaan fiiliksistä, opetellaan tekemään läksyjä, mietitään miten pääsisi ajoissa aamulla kouluun tai harjoitellaan sosiaalisia taitoja käymällä vaikkapa kahvilla tai tutustumassa erilaisiin harrastuksiin. Koutsin kanssa tavataan noin kerran viikossa ja ollaan lisäksi säännöllisesti yhteyksissä puhelimitse tai whatsappilla. Koutsaus kestää tavoitteista riippuen 3-18 kuukautta.

Meille tärkeitä arvoja ovat vapaaehtoisuus, yksilöllisyys, konkreettisuus ja luotettavuus. Toiminta on aidosti vapaaehtoista, joten odotamme sekä vapaaehtoiselta että nuorelta halua sitoutua suhteeseen. Haluamme auttaa nuoria löytämään omat unelmansa ja hyvän arjen ainekset. Uskomme etenemiseen pienin askelin, jolloin onnistumisia voi nähdä ja juhlia pitkin matkaa. Toiminta on ammatillisesti ohjattua, vapaaehtoiset valitaan ja koulutetaan huolellisesti ja jokaista koutsisuhdetta seurataan säännöllisesti.

Ota yhteyttä niin mietitään olisiko koutsaus sopiva lisäpotku sinun tai läheisesi tilanteeseesi!

  Ota yhteyttä

  Jätä yhteystietosi, niin mietitään yhdessä miten voisimme olla avuksi. Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään vaan saat lisätietoa tukipalveluistamme.

  Liisa Love

  Puh. 040 8678161
  Email: liisa.love@tukenasi.fi

  Tarinoita elämästä

  9.2.2022

  Haastavan nuoruuden elänyt Peter Erikssonin ryhtyi vapaaehtoiseksi, jotta yksikään nuori ei joutuisi kokemaan samaa

  7.2.2022

  Oma koutsi Anni Mäkäräisen arki täyttyy nuorten auttamisesta, eikä hän aio sitä lopettaakaan

  28.1.2022

  Martta Kujala haluaa olla rento sosiaalityöntekijä – Vapaaehtoistyö laajentaa alan opiskelijan perspektiiviä nuoriin

  24.1.2022

  Ruuhkavuodet ja vapaaehtoistyö – Ei lainkaan mahdoton yhtälö