Tukea työelämään ja opiskeluun

Oma koutsi

Oma Koutsin vapaaehtoiset auttavat 17-29v nuoria aikuisia työelämä- ja opiskeluasioissa.  Jokaisen nuoren kanssa asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet, joiden saavuttamisessa vapaaehtoinen koutsi auttaa harjoitellen työelämässä tarvittavia taitoja, nostaen esiin nuoren osaamista sekä vahvistaen luottamusta tulevaisuuteen. Tuki on konkreettista yhdessä tekemistä ja uusien asioiden oppimista, luotettavan aikuisen tukea, tsemppausta ja uskoa nuoren osaamiseen.

Jatka lukemista

Tavoitteena koutsauksessa voi olla esimerkiksi valmistuminen, ensimmäisen työpaikan löytäminen, uuden opiskelulinjan aloittaminen tai siirtyminen sairaslomalta työtoimintaan. Käytännössä koutsaus voi olla sitä, että tehdään yhdessä työhakemuksia, harjoitellaan työhaastattelua varten, etsitään opiskeluvaihtoehtoja, käydään tutustumassa palveluihin, soitellaan työpäivän jälkeen ja jutellaan fiiliksistä, opetellaan tekemään läksyjä, mietitään miten pääsisi ajoissa aamulla kouluun tai harjoitellaan sosiaalisia taitoja käymällä vaikkapa kahvilla tai tutustumassa erilaisiin harrastuksiin. Koutsin kanssa tavataan noin kerran viikossa ja ollaan lisäksi säännöllisesti yhteyksissä puhelimitse tai whatsappilla. Koutsaus kestää tavoitteista riippuen 3-18 kuukautta.

Meille tärkeitä arvoja ovat vapaaehtoisuus, yksilöllisyys, konkreettisuus ja luotettavuus. Toiminta on aidosti vapaaehtoista, joten odotamme sekä vapaaehtoiselta että nuorelta halua sitoutua suhteeseen. Haluamme auttaa nuoria löytämään omat unelmansa ja hyvän arjen ainekset. Uskomme etenemiseen pienin askelin, jolloin onnistumisia voi nähdä ja juhlia pitkin matkaa. Toiminta on ammatillisesti ohjattua, vapaaehtoiset valitaan ja koulutetaan huolellisesti ja jokaista koutsisuhdetta seurataan säännöllisesti.

Ota yhteyttä niin mietitään olisiko koutsaus sopiva lisäpotku sinun tai läheisesi tilanteeseesi!

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi, niin mietitään yhdessä miten voisimme olla avuksi. Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään vaan saat lisätietoa tukipalveluistamme.

Liisa Love

Puh. 040 8678161
Email: liisa.love@tukenasi.fi

Tarinoita elämästä

31.1.2019

Lempeän päättäväistä ohjausta

21.1.2019

Tönäisy oikeaan suuntaan

15.1.2018

Että myös vapaa-aika sujuisi

15.1.2018

”Ettei yksin tarvitsisi säätää”