Usein kysytyt kysymykset

Koulutuksia järjestetään vähintään kolme kertaa vuodessa. Pyrimme järjestämään koulutuksen joustavasti muutaman kuukauden sisällä ilmoittautumisestasi. 

Lisäksi järjestämme säännöllisesti mielenkiintoisia lisäkoulutuksia, joihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Ensimmäisenä osallistut kaikille yhdistyksen vapaaehtoisille yhteiseen koulutusiltaan, joka kestää kolme tuntia ja järjestetään arki-iltana n. klo 17-20. Tämän jälkeen perehdytyksesi jatkuu tehtäväkohtaisesti.  Esimerkiksi nuorten aikuisten tukitoiminnassa on lisäksi toinen osio, joka koostuu yhdestä lauantaipäivästä. 

Yksilötuen muodoissa tapaat omaa tuettavaasi noin kerran viikossa tai joka toinen viikko. Yksi tapaaminen kestää noin 1,5 tuntia. Tapaamisajat voit joustavasti sovittaa omiin aikatauluihisi ja elämäntilanteeseesi. Ryhmänohjaajana voit toimia esimerkiksi kerran tai pari kuukaudessa.

Tukisuhteen kesto on toiminnasta riippuen 4 kk-18 kk. Ryhmänohjaajana sitoudut yleensä yhdeksi kaudeksi eli esimerkiksi syksyksi tai kevääksi.  Jos omassa elämässäsi kuitenkin tapahtuu yllättäviä muutoksia, niin vapaaehtoistyön voi lopettaa myös sovittua aiemmin ja työntekijä ottaa vastuun tuettavan tilanteesta.

Sinulta ei vaadita mitään erityistä ammattitaitoa tai osaamista. Tärkeintä on, että sinulla on voimavaroja toisen auttamiseen ja mahdollisuus sitoutua tapaamisiin. Ennen vapaaehtoiseksi ryhtymistä kaikki osallistuvat peruskoulutukseen.

Toimitilamme sijaitsevat Turun keskustassa, mutta tuettavat asuvat pääosin “Föli-alueella” eli Turussa ja lähikunnissa. Vapaaehtoisena voit toivoa miltä suunnalta toivot tuettavaa.

Tällä hetkellä täysin etäyhteydellä voit toimia koutsina opiskeluasioissa tai työnhaussa. Lue lisää Oma Koutsi –toiminnasta.

Kaikkien vapaaehtoistemme tulee olla täysi-ikäisiä. Seniori-ikäisille tarjoamamme tuki perustuu vertaisuuteen, joten myös kaikki vapaaehtoisemme ovat yli 60-vuotiaita.

Toiminnasta mahdollisesti aiheutuviin kuluihin voit hakea yhdistykseltä matka- ja kulukorvauksia sovittaessa. Lähtökohtaisesti vapaaehtoistyöstä ei makseta korvausta.

Meillä toimii vapaaehtoisina paljon opiskelijoita, jotka sisällyttävät vapaaehtoistyön osaksi korkeakouluopintojaan. Toimintamme sopii erinomaisesti osaksi esimerkiksi osaksi sosionomin, yhteisöpedagogin, psykologian tai kasvatustieteen opintoja. Lue opiskelijoidemme kokemuksista.

Meidän kaikkien elämään kuuluu erilaisia haasteita ja monesti omat vaikeat elämänkokemukset voivat olla myös voimavara auttamistyössä. Toimintaan tullessasi sinun on tärkeää tunnistaa omat voimavarasi ja mahdollisuutesi toimia toiselle tukena. Ota rohkeasti yhteyttä niin pohditaan yhdessä, onko nyt oikea aika vapaaehtoistyölle.

Mietimme tukiparien “mätsäämistä” tarkkaan ja sekä asiakas että vapaaehtoinen voivat esittää toiveita. Jollekin voi olla tärkeää esim. tuettavan ikä, sukupuoli tai yhteinen kiinnostuksen kohde. Saamme jatkuvasti hyvää palautetta sopivien tukiparien muodostamisesta.