Tukea vaikeaan elämäntilanteeseen

Senioripysäkki

Senioripysäkillä tarjoamme tukea vaikean elämäntilanteen helpottamiseksi. Ota rohkeasti meihin yhteyttä, niin selvitellään yhdessä tilannettasi. Tukimuotojamme ovat esim. ryhmä- ja yksilömuotoinen tuki. Lisäksi meillä on laaja yhteistyöverkosto. Tutustu tästä toimintaa esittelevään videoon.

Keskusteluryhmissä käydään läpi elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen, luopumisiin ja ikääntymiseen liittyviä asioita.  Ryhmät ovat luottamuksellisia ja ammatillisesti ohjattuja pienryhmiä. Ryhmät kokoontuvat yhteensä 15 kertaa, 1 x viikossa, 1.5 tuntia kerrallaan.

Ryhmiä kootessa otetaan huomioon mm.

  • ryhmäläiset eivät ole entuudestaan tuttuja keskenään vaan tarkoituksena on, että ryhmästä saa itselle uusia ystäviä
  • ryhmässä on mahdollisuus saada vertaistukea ja vertaisymmärrystä toisilta ryhmäläisiltä
  • ryhmäläiset ovat pääsääntöisesti samaa ikäryhmää
Jatka lukemista

Yksilömuotoisen tuen kautta voi saada itselleen oman tukihenkilön. Tukihenkilö on luotettava vapaaehtoinen, jonka apu voi olla keskustelua mieltä painavista asioista tai konkreettista yhdessä tekemistä tai liikkumista. IKÄTUKI-tukihenkilötoimintaan voit tutustua tästä videosta.

Tuen tarvitsija ja tukihenkilö tapaavat toisiaan viikon tai kahden viikon välein heidän yhdessä sopimanaan aikana ja paikassa. Tapaamisten sisältö ja kesto riippuvat tuen tarvitsijan tilanteesta sekä hänen yksilöllisistä tarpeistaan. Tukisuhde on määräaikainen (max. 1 vuosi) ja tavoitteellinen.

Senioripysäkillä otetaan myös 60 vuotta täyttäneiden parisuhteet huomioon. Pariskunnan on mahdollista osallistua Tahdolla ja Taidolla parisuhdekurssille tai paritapaamisiin.

Toimintamme on asiakkaille maksutonta.

Ota yhteyttä, niin mietitään lisäisikö Senioripysäkin tarjoama tuki sinun hyvinvointiasi. Meihin voit olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai jätä yhteystietosi, niin me otamme sinuun yhteyttä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi, niin mietitään yhdessä miten voisimme olla sinulle avuksi. Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään vaan saat lisätietoa tukipalveluistamme.

Marika Siika

Puh. 040 5866055
Email: marika.siika@tukenasi.fi

Tarinoita elävästä elämästä

28.5.2019

Senioripysäkin keskusteluryhmät tukevat muutoksissa

8.2.2019

Seija selvisi raskaasta muutosta Tiinan tuella

8.6.2018

Omaishoitajille vertaistukea

8.6.2018

Tukihenkilö saa kun antaa