Tukea senioreille vaikeaan elämäntilanteeseen

Senioripysäkiltä tukea elämänmuutostilanteisiin

Senioripysäkillä tarjoamme tukea yli 60-vuotiaille elämänmuutoksiin, kriiseihin tai vaikean elämäntilanteen helpottamiseksi. Ota rohkeasti meihin yhteyttä, niin selvitellään yhdessä tilannettasi. Tukimuotojamme senioreille ovat esim. ryhmä- ja yksilömuotoinen tuki. Lisäksi meillä on laaja yhteistyöverkosto, joka koostuu ikääntyneiden kanssa toimivista ammattilaisista.
Tutustu tästä toimintaa esittelevään videoon.
Täältä löydät videon tekstivastineen.

Keskusteluryhmistä vertaistukea ja uusia ystäviä

Senioripysäkin keskusteluryhmissä käydään läpi elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen, luopumisiin ja ikääntymiseen liittyviä asioita.  Ryhmät ovat luottamuksellisia ja ammatillisesti ohjattuja pienryhmiä. Ryhmät kokoontuvat yhteensä 15 kertaa, 1 x viikossa, 1.5 tuntia kerrallaan.

Ryhmiä kootessa otetaan huomioon mm.

 • ryhmäläiset eivät ole entuudestaan tuttuja keskenään vaan tarkoituksena on, että ryhmästä saa itselle uusia ystäviä
 • ryhmässä on mahdollisuus saada vertaistukea ja vertaisymmärrystä toisilta ryhmäläisiltä
 • ryhmäläiset ovat pääsääntöisesti samaa ikäryhmää eli esimerkiksi vastikään eläkkeelle jääneitä tai jo hieman iäkkäämpiä
Jatka lukemista

Yksilöllistä tavoitteellista tukea tukihenkilötoiminnasta

Senioripysäkin yksilömuotoisen tuen kautta haastellisessa elämänmuutostilanteessa  oleva yli 60-vuotias henkilö voi saada itselleen oman tukihenkilön. Esimerkiksi oma tai puolison sairastuminen, leskeytyminen tai eläkkeelle jääminen ovat kriisejä, joissa tukihenkilö voi auttaa. Tukihenkilö on luotettava vapaaehtoinen, useimmiten itsekin eläkkeellä oleva henkilö, jonka apu voi olla keskustelua mieltä painavista asioista, rohkaisua liikkeelle lähtemiseen tai konkreettista yhdessä tekemistä. IKÄTUKI-toimintaan voit tutustua tästä videosta.  Täältä voit lukea videon tekstivastineen.

Tukea tarvitseva seniori ja tukihenkilö tapaavat toisiaan viikon tai kahden viikon välein heidän yhdessä sopimanaan aikana ja paikassa. Tapaamisten sisältö ja kesto riippuvat tuen tarvitsijan tilanteesta sekä hänen yksilöllisistä tarpeistaan. Tukisuhde on määräaikainen (max. 1 vuosi) ja tavoitteellinen.

Syksyllä useita ryhmiä eläkkeelle jääneille

Oletko jäänyt hiljattain eläkkeelle? Vai oletko jo eläkkeellä, mutta kaipaisit positiivista muutosta arkeesi? Syksyllä 2022 järjestämme useita erilaisia ryhmiä aiheiseen liittyen! Seuraa siis tapahtumakalenteriamme, josta löydät tarkemmat tiedot.

Yli 60-vuotiaille suunnattu toimintamme on asiakkaille maksutonta.

Ota yhteyttä, niin mietitään lisäisikö Senioripysäkin tarjoama tuki sinun hyvinvointiasi. Meihin voit olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai jätä yhteystietosi, niin me otamme sinuun yhteyttä.

Senioripysäkki on kesätauolla 4.7.-7.8.2022 välisen ajan eli tavoitat meidät seuraavan kerran 8.8. alkavalla viikolla.

Senioripysäkin tulostettava esite

Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä

  Jätä yhteystietosi, niin mietitään yhdessä miten voisimme olla sinulle avuksi. Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään vaan saat lisätietoa tukipalveluistamme.

  Marika Siika

  Puh. 040 5866055
  Email: marika.siika@tukenasi.fi

  Tarinoita elävästä elämästä

  29.6.2021

  Etänäkin tavataan kasvokkain 

  27.12.2020

  Blogi: Puheenjohtajan ajatuksia vuoden loppuessa

  28.10.2020

  Blogi: Oppia ikä kaikki!

  29.4.2020

  Blogi: Turun Senioripysäkki uuden edessä