Vapaaehtoiseksi 60+ toimintaan

Senioripysäkillä voit toimia vapaaehtoisena tukihenkilönä tai ryhmänohjaajana.

Tukihenkilö on rinnalla kulkijana vaikeassa elämänmuutostilanteessa. Tukihenkilön ei ole tarkoitus toimia asioiden ratkaisijana tai ammattilaisen roolissa. Tukihenkilön tarjoama apu perustuu tasavertaiseen kohtaamiseen, kiireettömään läsnäoloon ja kuuntelemiseen. Tukisuhteen tavoitteena on auttaa tuen tarvitsijaa elämässä eteenpäin, saada elämään mielekkyyttä ja sisältöä. Lähtötilanteessa elämäntilanne voi tuntua hyvinkin yksinäiseltä, eristäytyneeltä ja kapealta. Tukihenkilön kanssa yhdessä on helpompi lähteä ulos neljän seinän sisältä. Menetyksen aiheuttamaan suruun lohdutusta tuo vapaaehtoinen, jolle on myös lupa puhua asioista niin, kuin ne ovat tai tuntuvat.

jatka lukemista

IKÄTUKI-tukihenkilötoiminta tarjoaa tukeaan 60+ -vuotiaille vaikeissa elämänmuutostilanteissa. Leskeytyminen, eläkkeelle jääminen, ihmissuhdeongelmat, muutto uudelle paikkakunnalle, läheisen sairastuminen voivat aiheuttaa elämään kriisin, josta selviytymiseen tarvitaan ulkopuolista tukea. Tarjottava tuki on määräaikaista(max. 1 vuosi) ja tavoitteellista. Tukisuhteessa tärkeää on ratkaisukeskeisyys ja hyvän vahvistaminen. Tavoitteena on, että tukisuhteessa kannustetaan ja rohkaistaan tuen tarvitsijaa löytämään omat voimavaransa ja toimintakykynsä.

Ryhmänohjaajat toimivat pareittain. Ryhmät ovat luonteeltaan keskusteluryhmiä, mutta sisällöissä saat käyttää omaa osaamistasi ja vahvuuksiasi.

Vapaaehtoistoiminnassa toivomme, että käytät hyväksesi elämän sinulle mukanaan tuomaa elämänkokemusta ja -viisautta. Toiminnan kautta sinulla on myös mahdollisuus oppia uutta, saada rytmiä arkeen ja sisältöä elämään. Tutustut uusiin ihmisiin ja pääset osaksi mahtavaa porukkaa. Tarjoamme sinulle peruskoulutuksen, jatkokoulutusta, virkistystä sekä säännöllistä tukea ja ohjausta. Minkään asian kanssa sinun ei tarvitse jäädä yksin.

Jätä yhteystietosi, niin kutsumme sinut tutustumaan meihin ja toimintaamme tarkemmin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin kerromme sinulle lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksista yhdistyksessämme ja kutsumme tutustumaan toimintaan!


Mistä vapaaehtoistyön muodoista olet kiinnostunut? Voit valita yhden tai useamman:

Katja Tujunen

Puh. 040 5289 103
Email: katja.tujunen@tukenasi.fi

Tarinoita elävästä elämästä

8.2.2019

Seija selvisi raskaasta muutosta Tiinan tuella

8.6.2018

Tukihenkilö saa kun antaa

15.8.2017

Mitä vapaaehtoistyö on minulle antanut?