Skip to main content

Tueksi itsenäiseen asumiseen

TUAS-tukihenkilönä autat nuorta itsenäisen asumisen aloittamisessa

TUAS – Nuorten tuetun asumisen tavoitteena on tukea 18–25-vuotiaita itsenäistymisvaiheessa olevia sekä yksin asumista ja elämistä opettelevia nuoria. Toiminta on kohdennettu nuorille, joilla ei ole tukiverkostoa tai jotka eivät ole muun vastaavan lakisääteisen tuen piirissä. Olisitko sinä yhdelle nuorelle se luotettava ja kannustava aikuinen, joka auttaa elämässä eteenpäin?

Soita p. 040 529 8101 / Ansku niin jutellaan lisää!

Jatka lukemista

Vapaaehtoisella tukihenkilöllä on aito halu tukea nuorta

TUAS-toiminnan vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat tavallisia aikuisia, joilla on aito halu tukea nuoria itsenäistymisen haastavassa elämänvaiheessa. Tukihenkilönä toimiminen ei edellytä alan ammatillista koulutusta, vaan vapaaehtoisille tarjotaan yhdistyksen toimesta tukihenkilön tehtävään valmistava koulutus.

Tapaamiset voivat toteutua nuoren omassa kodissa, etenkin silloin, jos tuen tarve liittyy kodinhoidollisiin asioihin, kuten ruoanlaittoon tai siivoamisen opetteluun. Tukihenkilö voi myös olla apuna virallisten asioiden hoidossa tai erilaisiin palveluihin tutustumisessa. Hänen kanssaan nuori voi opetella päivärytmin ylläpitämistä sekä rahankäytön suunnittelua, keskustella luottamuksellisesti mieltä askarruttavista asioista tai ihan vain kokeilla uudenlaisia asioita ja harrastuksia. Nuori ja tukihenkilö tapaavat toisiaan viikon tai kahden viikon välein ja tukisuhteeseen sitoudutaan noin vuodeksi. TUAS-toiminta perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen.

Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä

  Jätä yhteystietosi niin kerromme sinulle lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksista yhdistyksessämme ja kutsumme tutustumaan toimintaan!


  Mistä vapaaehtoistyön muodoista olet kiinnostunut? Voit valita yhden tai useamman:

  Anne-Mari Alanko

  Puh. 040 529 8101
  Email: anne-mari.alanko@tukenasi.fi

  Tarinoita elävästä elämästä