Tueksi itsenäiseen asumiseen

TUAS-toiminta

TUAS – Nuorten tuetun asumisen tavoitteena on tukea 18–25 –vuotiaita itsenäistymisvaiheessa olevia, sekä yksin asumista ja elämistä opettelevia nuoria. Toimintaa toteutetaan ammatillisesti ohjatun vapaaehtoistyöhön perustuvan tukihenkilötoiminnan sekä moniammatillisen verkostotyön keinoin. Toiminta on kohdennettu nuorille, joilla ei ole tukiverkostoa tai jotka eivät ole muun vastaavan lakisääteisen tuen piirissä.

Jatka lukemista

TUAS-toiminnan vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat tavallisia aikuisia, joilla on aito halu tukea nuoria itsenäistymisen haastavassa elämänvaiheessa. Tukihenkilönä toimiminen ei edellytä alan ammatillista koulutusta, vaan vapaaehtoisille tarjotaan yhdistyksen toimesta tukihenkilön tehtävään valmistava koulutus.

Tapaamiset voivat toteutua nuoren omassa kodissa, etenkin silloin, jos tuen tarve liittyy kodinhoidollisiin asioihin, kuten ruoanlaittoon tai siivoamisen opetteluun. Tukihenkilö voi myös olla apuna virallisten asioiden hoidossa tai erilaisiin palveluihin tutustumisessa. Hänen kanssaan nuori voi opetella päivärytmin ylläpitämistä sekä rahankäytön suunnittelua, keskustella luottamuksellisesti mieltä askarruttavista asioista tai ihan vain kokeilla uudenlaisia asioita ja harrastuksia. Nuori ja tukihenkilö tapaavat toisiaan viikon tai kahden viikon välein ja tukisuhteeseen sitoudutaan noin vuodeksi. TUAS-toiminta perustuu molemminpuoliseen vapaaehtoisuuteen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin kerromme sinulle lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksista yhdistyksessämme ja kutsumme tutustumaan toimintaan!


Mistä vapaaehtoistyön muodoista olet kiinnostunut? Voit valita yhden tai useamman:

Sari Heino

Puh. 040 5298101
Email: sari.heino@tukenasi.fi

Tarinoita elävästä elämästä